Magisch Realisme

Terwijl Nikky, Lindsey en Lisa zich storten op de voorbereiding voor de crowdfunding (het wonder van de winter), kreeg ik de mogelijkheid om te doen wat ik het liefst doe: spelen. In Aalsmeer verzorgde ik het openingslied bij de expositie Niet Zo Stilleven van kunstenaar Michel Sehstedt. Het voelt apart om ‘in de schijnwerpers’ te staan, met het gegeven dat de meeste mensen nu weten van mijn persoonlijke situatie; iets wat eerder niet duidelijk was. De momenten dat ik musiceer zijn selectief, en daardoor extra waardevol.

Schilderij van Michel Sehstedt

Het spelen van dit openingslied bracht mijn twee werelden samen: de één zichtbaar; de ander niet. Het zou kunnen dat ik van een muzikale uitspatting als deze zo’n crash krijg dat ik twee weken in pyjama doorbreng. Maar, kan ik nu zeggen: het is goed gegaan. Door veel hulp heb ik mijn energie kunnen verdelen en tussendoor voldoende rust kunnen pakken. De lepeltheorie heeft zijn vruchten weer afgeworpen.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de support tijdens mijn ‘reis’, op de vele verschillende manieren. Ik vind het belangrijk om de gave die ik bezit, te gebruiken om de wereld mooier te maken. Door de goede zorgen van mijn familie, vriend en vrienden, is het mogelijk om af en toe ‘ja’ te zeggen op de bijzondere muzikale uitnodigingen die ik krijg. En inderdaad, het kost energie… maar dat geeft het ook. Het voelt een beetje onwennig om te delen, maar een mooier compliment als bij deze onderstaande foto kan ik niet krijgen. Het geeft mij de bevestiging dat ik mag doen waarvoor ik, voor mijn gevoel, geboren ben. En mede daarom, is deze crowdfunding zo belangrijk. Ik wil mijn talent waardoor ik musicus en muziektherapeut werd, weer volledig kunnen benutten. 

Foto: Surreal Paintings

Dankzij de flexibiliteit van kunstenaar Michel Sehstedt en de vrijwilligers van KCA, kon ik de opening van Niet Zo Stilleven muzikaal omlijsten op een manier die bij mijn persoonlijke lepeltjestheorie past. Magisch Realisme noemt men Michel Sehstedt’s werk. Mensen ontroeren en blij maken met de schoonheid van kunst. Het is wat mij betreft het mooiste vak wat er bestaat.

‘De reis’, schilderij van Michel Sehstedt

De tentoonstelling Niet Zo Stilleven is tot 11 juni 2023 te bezichtigen in Het Oude Raadhuis van Aalsmeer.

*****
Mijn vorige verhaal Het wonder van de winter gaat over de crowdfunding die eraan komt.

Wil je mij op weg helpen naar herstel? Klik op de donatiebutton rechts in het menu, deel de Go Fund Me oproep en/of scan de QR code (geldig tot 31 augustus 2023). Hartelijk dank voor je steun!