Naar Australie voor herstel van ME / Tick Borne Disease

Gevangen in haar lichaam, zo voelde Carolien zich. Een paar jaar geleden kreeg ik een bijzonder appje van mijn lieve online vriendin, die door chronische ziekte al jaren op de bank of in bed doorbracht. Zelf kon ik in die periode geen stap zetten door hevige gewrichtspijnen in mijn knieën. Twee mensen met zeer beperkte energie, allebei aan bed gebonden. Met onze humor en gedeelde smart, hielden we elkaar op moeilijke momenten figuurlijk ‘op de been’. 

‘Ik heb je een uitnodiging gestuurd voor deelname aan een FB groep,’ schreef Carolien mij, ‘NeuroPhysics Therapy Australia. Een Nederlandse vrouw is naar de andere kant van de wereld gereisd om deze behandeling te volgen. Marly, heet ze. Ik ben ervan overtuigd dat deze therapie ook voor mij kan werken. Misschien is het ook wat voor jou?’ 

De diagnoses Myalgische Encefalomyelitis (ME) en Tick Borne Disease (waar Lyme ook onder kan vallen) tonen in symptomen grote overlap met elkaar. En waar in Nederland kun je dan terecht voor een reguliere behandeling gericht op volledig herstel? Nergens.

Met nieuwsgierigheid las ik de ervaringsverhalen uit het verre ‘Down Under’. 

‘Hoop’, schreef Carolien bij deze foto die zij maakte in Australië

Na jarenlang in overlevingsmodus, herstelde Marly als eerste Nederlandse ‘lotgenoot’ op Australische bodem van een ziekte waarvoor in ons land geen behandelopties zijn. Met deze prestatie bleek Marly een groter effect op onze lotgenoten community te hebben dan zij van tevoren had kunnen bedenken. 

Tientallen Nederlanders met soortgelijke diagnoses reisden af naar Australië voor NeuroPhysics Therapy en deelden hun ervaringen.

‘Vanaf de start van de therapie voelde ik dat er dingen veranderden. Het ging steeds beter en ik werd sterker. Op een gegeven moment kon ik weer dingen doen die ik door de ziekte jaren niet had gekund, zoals wandelen. Ik ben zo blij.  De wereld ligt weer aan mijn voeten.’

Ook Carolien ging naar Australië voor de therapie, en met succes. Na 15 jaar bedgebonden te zijn geweest, lukt het haar nu om samen met haar gezin activiteiten te ondernemen.

In onderstaand filmpje deelt Marly haar verhaal, aan wie wij de ontdekking van NeuroPhysics Therapy te danken hebben: 

GOING DOWN UNDER

Een voorspoedig pad naar gezondheid, dat gun ik iedereen die te maken krijgt met een diagnose waarbij er geen behandeling mogelijk lijkt. Daarom ben ik deze website gestart. Mijn doel is om nog veel meer hoopgevende verhalen te kunnen delen… inclusief die van mijzelf! 

Wil je mij helpen? Deel de crowdfundingsactie van mijn lieve vrienden en/of doneer via onderstaande QR code (scheelt platformkosten en is geldig tot 31 augustus ’23), zodat ook ik naar Australië kan voor deze therapie. Hartelijk dank voor je steun!